Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46933 

Re: Injectiviteit bewijzen

Een mogelijke tip voor in de toekomst. Het is makkelijker om dit te bewijzen uit het ongerijmde. Je gaat dus uit van het tegendeel en je gaat dat herleiden tot een algemene onwaarheid. Zo is het gemakkelijker om te bewijzen wat je hierboven hebt beschreven.

Bram K
Student universiteit - zaterdag 13 december 2014

Antwoord

Dat lijkt me hier wat overdreven: als $g(f(a))=g(f(b))$ dan volgt $f(a)=f(b)$ wegens de injectiviteit van $g$ en vervolgens $a=b$ wegens de injectiviteit van $f$.

kphart
zondag 14 december 2014

©2001-2024 WisFaq