Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het schetsen van een signaal

Consider the signals u and y that are defined over all real values (i.e., (−,))
as follows

u(t) =  5 t [0, 2)
0 elsewhere
y(t) =  a t [0,)
0 elsewhere

where the parameter a $>$ 0. Sketch the following signals

e. u(1 − t)y(t)
f. y(1 − t)u(t)

Ik kom hier niet helemaal uit voor mijn eigen antwoord krijg ik bij e: 5a t [0, ) en 0 overal anders.
f: 5a t [0, 2) en 0 overal anders.

Volgens de antwoorden moeten ze beide 5a zijn bij t 0 tot 1 , Ik heb het gevoel dat dit iets te maken heeft met de haakjes en of iets wel of niet meedoet. Weet iemand toevallig hoe dit zit? Of hoe je dit correct berekend?

Groet,

Jeroen

Jeroen
Student universiteit - zondag 7 december 2014

Antwoord

Als u(t)=5 voor t in [0,2) en 0 elders, hoe gedraagt u(1-t) zich dan?
Oftewel voor welke waarden van t is u(1-t) ongelijk nul?

hk
maandag 8 december 2014

©2001-2024 WisFaq