\require{AMSmath} Integreren Ik wil graag de volgende opgave oplossen:$\eqalign{\frac{d}{{dt}}\int\limits_t^2 {e^{x^2 } } dx}$Ik zou echter niet weten hoe ik de functie moet integreren. Volgens mij is er een trucje die ik hier moet toepassen. Kunnen jullie mij verder helpen?Integreren Anna Student universiteit - zaterdag 6 december 2014 Antwoord Je hoeft de integraal van $e^{x^{2}}$ ook niet uit te rekenen. Ga er vanuit dat die primitieve wel bestaat en dat die $F$ heet. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{d}{{dt}}\int\limits_t^2 {e^{x^2 } } dx = \frac{d}{{dt}}\left( {F(2) - F(t)} \right) \cr & \frac{d}{{dt}}\left( {F(2) - F(t)} \right) = 0 - e^{t^2 } = - e^{t^2 } \cr}$Meer moet het niet zijn. WvR zondag 7 december 2014 Re: Integreren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wil graag de volgende opgave oplossen:$\eqalign{\frac{d}{{dt}}\int\limits_t^2 {e^{x^2 } } dx}$Ik zou echter niet weten hoe ik de functie moet integreren. Volgens mij is er een trucje die ik hier moet toepassen. Kunnen jullie mij verder helpen?Integreren Anna Student universiteit - zaterdag 6 december 2014
Anna Student universiteit - zaterdag 6 december 2014
Je hoeft de integraal van $e^{x^{2}}$ ook niet uit te rekenen. Ga er vanuit dat die primitieve wel bestaat en dat die $F$ heet. Je krijgt dan:$\eqalign{ & \frac{d}{{dt}}\int\limits_t^2 {e^{x^2 } } dx = \frac{d}{{dt}}\left( {F(2) - F(t)} \right) \cr & \frac{d}{{dt}}\left( {F(2) - F(t)} \right) = 0 - e^{t^2 } = - e^{t^2 } \cr}$Meer moet het niet zijn. WvR zondag 7 december 2014
WvR zondag 7 december 2014
©2001-2024 WisFaq