Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oneigenlijke integralen

Hallo!
Ik ben op dit moment bezig met de studie bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg. Bij het vak Wiskunde 1 ben ik bij het onderwerp "Oneigenlijke integralen" uitgekomen. Hier kom ik een aantal vragen tegen met een f(x) met een breuk erin. Hebben jullie een stappenplan hoe je zo'n breukfunctie moet primitiveren? Hier maak ik altijd fouten mee. Bij een simpele breuk als 1/x kan je het makkelijk schrijven als x^-1, maar bij een breuk als 12/x^5 gaat dat al een stuk minder makkelijk.

Moniqu
Student universiteit - donderdag 4 december 2014

Antwoord

ò12/x5.dx =

ò12.x-5.dx =

12.x-4/-4 + c =

-3/x4 + c

Ok?

LL
donderdag 4 december 2014

©2001-2024 WisFaq