\require{AMSmath} De somformule voor de tangens De opdracht is, herleid: tg(270°+ a) uitkomst is: -cot a(Met de eenheidscirkel is dit eenvoudig.)Maar volgens de formule: tg a + tg b / 1 - tg a.tg bbegrijp ik niet hoe ik dit moet herleiden.Ik mis in mijn boek de tussenbewerking(en). Fons V Ouder - maandag 1 december 2014 Antwoord Het kan met de somformules voor sinus en cosinus: \eqalign{ & \tan (270 + a) = \cr & \frac{{\sin (270 + a)}} {{\cos (270 + a)}} = \cr & \frac{{\sin (270)\cos (a) + \cos (270)\sin (a)}} {{\cos (270)\cos (a) - \sin (270)\sin (a)}} = \cr & \frac{{ - \cos (a)}} {{\sin (a)}} = \cr & - \cot (a) \cr} WvR maandag 1 december 2014 Re: De somformule voor de tangens ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De opdracht is, herleid: tg(270°+ a) uitkomst is: -cot a(Met de eenheidscirkel is dit eenvoudig.)Maar volgens de formule: tg a + tg b / 1 - tg a.tg bbegrijp ik niet hoe ik dit moet herleiden.Ik mis in mijn boek de tussenbewerking(en). Fons V Ouder - maandag 1 december 2014
Fons V Ouder - maandag 1 december 2014
Het kan met de somformules voor sinus en cosinus: \eqalign{ & \tan (270 + a) = \cr & \frac{{\sin (270 + a)}} {{\cos (270 + a)}} = \cr & \frac{{\sin (270)\cos (a) + \cos (270)\sin (a)}} {{\cos (270)\cos (a) - \sin (270)\sin (a)}} = \cr & \frac{{ - \cos (a)}} {{\sin (a)}} = \cr & - \cot (a) \cr} WvR maandag 1 december 2014
WvR maandag 1 december 2014
©2001-2025 WisFaq