Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Benaderen met de normale verdeling

Wie kan mij helpen met de volgende vraag omtrent verdelingen, steekproeven, fracties, etc. Het gooien van een munt 200 keer. De vraag is: "Use the Normal approximation to find the probability that the sample proportion of heads is between 0.4 and 0.6."

Het antwoord is 0.9953 middels Table A. Maar ik heb geen flauw idee hoe ik aan dit antwoord moet komen. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt!

Sandra
Student universiteit - zondag 30 november 2014

Antwoord

Je kunt een binomiale kans benaderen met de normale verdeling. Gebruik daarvoor in ieder geval:

$\mu=n\cdot p$
$\sigma=\sqrt{n\cdot p\cdot (1-p)}$

Met n=200 en p=$\frac{1}{2}$ geeft dat:
$X^{*}$: benadering met de normale verdeling met $\mu=100$ en $\sigma\approx7,1$. Je krijgt dan:

$P(80\lt X^{*}\lt 120)=P(X^{*}\lt 120)-P(X^{*}\lt 80)\approx0,995$
Met de GR:

q74421img1.gif

Lukt dat zo?

WvR
zondag 30 november 2014

 Re: Benaderen met de normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq