Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking oplossen

Hallo
Ik weet totaal niet hoe ik aan de volgende oefening moet beginnen, kunnen jullie mij helpen?
xlog 2 + 2xlog 16 = 11/6
Bereken x

Mvg Louise

Louise
3de graad ASO - zaterdag 29 november 2014

Antwoord

Je zou als volgt te werk kunnen gaan.
xlog(2) = log(2)/log(x) waarbij je rechts elk grondtal mag kiezen (wel positief en ongelijk 1) Als je voor grondtal 2 kiest, dan staat er 1/2log(x)
Doe dit ook met 2xlog(16) = log(16)/log(2x) en kies opnieuw grondtal 2.
Dan staat er 4/log(2x) waarna je log(2x) = log(2) + log(x) = 1 + 2log(x) kunt schrijven.

Probeer het nu eens verder aan te pakken.

MBL
zaterdag 29 november 2014

©2001-2024 WisFaq