Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43122 

Re: Bepalen van richtingsafgeleide

Kan je me even uitleggen hoe je aan die 1/√5 komt want ik zie dat niet in.

mvg

Maarten

Maarte
Student universiteit België - woensdag 26 november 2014

Antwoord

Beste Maarten,

De norm van de vector (1,-2) is
$$\| (1,-2) \| = \sqrt{1^2+(-2)^2} = \sqrt{5}$$De vector $\vec u$ delen door zijn norm, maakt er een eenheidsvector (= vector met lengte 1) van.

mvg,
Tom

td
vrijdag 28 november 2014

©2001-2024 WisFaq