\require{AMSmath} Limiet aantonen afgeleide Het boek zegt dat ik dit moet aantonen:f(x)=ax2+bx+c geeft f'(x)=2ax+b.Hoe moet je dat doen? souf Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2014 Antwoord Je bedoelt met de definitie van de afgeleide?Dat gaat zo: \eqalign{ & f(x) = ax^2 + bx + c \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{f(x + \Delta x) - f(x)}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{a\left( {x + \Delta x} \right)^2 + b\left( {x + \Delta x} \right) + c - \left\{ {ax^2 + bx + c} \right\}}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{ax^2 + 2ax\Delta x + a\Delta x^2 + bx + b\Delta x + c - ax^2 - bx - c}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{2ax\Delta x + a\Delta x^2 + b\Delta x}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} 2ax + a\Delta x + b \cr & f'(x) = 2ax + b \cr} ...en dan ben je er wel.Zie ook differentiëren voor meer... WvR donderdag 20 november 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Het boek zegt dat ik dit moet aantonen:f(x)=ax2+bx+c geeft f'(x)=2ax+b.Hoe moet je dat doen? souf Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2014
souf Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 november 2014
Je bedoelt met de definitie van de afgeleide?Dat gaat zo: \eqalign{ & f(x) = ax^2 + bx + c \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{f(x + \Delta x) - f(x)}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{a\left( {x + \Delta x} \right)^2 + b\left( {x + \Delta x} \right) + c - \left\{ {ax^2 + bx + c} \right\}}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{ax^2 + 2ax\Delta x + a\Delta x^2 + bx + b\Delta x + c - ax^2 - bx - c}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} \frac{{2ax\Delta x + a\Delta x^2 + b\Delta x}} {{\Delta x}} \cr & f'(x) = \mathop {\lim }\limits_{\Delta x \to 0} 2ax + a\Delta x + b \cr & f'(x) = 2ax + b \cr} ...en dan ben je er wel.Zie ook differentiëren voor meer... WvR donderdag 20 november 2014
WvR donderdag 20 november 2014
©2001-2025 WisFaq