Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74349 

Re: Re: Cijferkaart

Dus als ik het goed begrijp heb je de meeste kant op een prijs met cijferkaart 1-1-1-1? Met 2 x (5/25) x(4.24)
Ik heb alleen nu een probleem met mijn rekenmachine, want ik krijg er geen 1/25 oid dergelijks uit maar een heel lang getal?
Wat voor antwoord komt er bij u uit bij vraag c, een lange of een breukantwoord?

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 november 2014

Antwoord

Hallo Sanne,

De kans is niet 2 x (5/25) x (4.24), maar 2 x (1/25) x (24/24). Overtuig je er dan van dat je begrijpt waarom dit 24/24 is. Het antwoord is immers niet belangrijk, het gaat erom dat je begrijpt hoe je tot het juiste antwoord moet komen.

Op zich heb je geen rekenmachine nodig, deze berekening kan eenvoudig met de hand:

2 x (1/25) x (24/24) =
2 x (1/25) x 1 =
2 x 1/25 =
2/25

Je rekenmachine levert: 2/25 = 0,08

Laat gerust weten wanneer een stap niet duidelijk is.

GHvD
woensdag 19 november 2014

 Re: Re: Re: Cijferkaart 

©2001-2024 WisFaq