\require{AMSmath} Differentieren met een derdemacht in de noemer Hoe zit het met differentiëren bij delen door een derdemachtswortel?bv.: f(x)= (x+4)/3√xNog meer voorbeelden Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 november 2014 Antwoord Wat dacht je hier van?$\large\begin{array}{l} f(x) = \frac{{x + 4}}{{\sqrt[3]{x}}} \\ f(x) = \frac{{x + 4}}{{x^{\frac{1}{3}} }} \\ f(x) = x^{\frac{2}{3}} + 4x^{ - \frac{1}{3}} \\ f'(x) = \frac{2}{3}x^{ - \frac{1}{3}} - \frac{4}{3}x^{ - 1\frac{1}{3}} \\ f'(x) = \frac{2}{{3x^{\frac{1}{3}} }} - \frac{4}{{3x^{1\frac{1}{3}} }} \\ f'(x) = \frac{2}{{3\sqrt[3]{x}}} - \frac{4}{{3x\sqrt[3]{x}}} \\ \end{array}$Helpt dat?PSJe kunt de uitdrukking ook nog onder één noemer zetten. Bovendien zijn er nog andere manieren mogelijk. De productregel of de quotiëntregel kan ook. WvR zondag 16 november 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe zit het met differentiëren bij delen door een derdemachtswortel?bv.: f(x)= (x+4)/3√xNog meer voorbeelden Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 november 2014
Liesbe Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 november 2014
Wat dacht je hier van?$\large\begin{array}{l} f(x) = \frac{{x + 4}}{{\sqrt[3]{x}}} \\ f(x) = \frac{{x + 4}}{{x^{\frac{1}{3}} }} \\ f(x) = x^{\frac{2}{3}} + 4x^{ - \frac{1}{3}} \\ f'(x) = \frac{2}{3}x^{ - \frac{1}{3}} - \frac{4}{3}x^{ - 1\frac{1}{3}} \\ f'(x) = \frac{2}{{3x^{\frac{1}{3}} }} - \frac{4}{{3x^{1\frac{1}{3}} }} \\ f'(x) = \frac{2}{{3\sqrt[3]{x}}} - \frac{4}{{3x\sqrt[3]{x}}} \\ \end{array}$Helpt dat?PSJe kunt de uitdrukking ook nog onder één noemer zetten. Bovendien zijn er nog andere manieren mogelijk. De productregel of de quotiëntregel kan ook. WvR zondag 16 november 2014
WvR zondag 16 november 2014
©2001-2024 WisFaq