\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74315 Re: Vierkantsvergelijkingen De eerste 2 snap ik maar de derde niet helemaal...Ik heb de haakjes uitgewerkt en dan de breuken weggeholpen en dan krijg ik : -7x2-18x+196= 0Dan wordt D=5506 en vul ik die in in de formules maar het resultaat wordt dan x=(18+√5506)/-14Ik snap het niet... Emily 2de graad ASO - zaterdag 15 november 2014 Antwoord Dat klopt niet denk ik...$\begin{array}{l} \frac{1}{3}\left( {x - 1} \right)^2 - \frac{{3x}}{2}\left( {x + 2} \right) = - 33 \\ 2(x - 1)^2 - 9x\left( {x + 2} \right) = - 198 \\ 2x^2 - 4x + 2 - 9x^2 - 18x + 198 = 0 \\ - 7x^2 - 22x + 200 = 0 \\ a = - 7,\,\,b = - 22\,\,en\,\,c = 200 \\ D = 6084 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR zaterdag 15 november 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De eerste 2 snap ik maar de derde niet helemaal...Ik heb de haakjes uitgewerkt en dan de breuken weggeholpen en dan krijg ik : -7x2-18x+196= 0Dan wordt D=5506 en vul ik die in in de formules maar het resultaat wordt dan x=(18+√5506)/-14Ik snap het niet... Emily 2de graad ASO - zaterdag 15 november 2014
Emily 2de graad ASO - zaterdag 15 november 2014
Dat klopt niet denk ik...$\begin{array}{l} \frac{1}{3}\left( {x - 1} \right)^2 - \frac{{3x}}{2}\left( {x + 2} \right) = - 33 \\ 2(x - 1)^2 - 9x\left( {x + 2} \right) = - 198 \\ 2x^2 - 4x + 2 - 9x^2 - 18x + 198 = 0 \\ - 7x^2 - 22x + 200 = 0 \\ a = - 7,\,\,b = - 22\,\,en\,\,c = 200 \\ D = 6084 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR zaterdag 15 november 2014
WvR zaterdag 15 november 2014
©2001-2024 WisFaq