Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen

Hallo,
Ik heb een vierkantsvergelijking: (x2-x)/3-(x+4)/2=1
Ik weet dat ik D moet berekenen en dan moet zien of ze groter, kleiner of gelijk aan 0 is, maar ik weet niet hoe ik deze vergelijking in de standaard vorm ax2+bx+c=0 moet krijgen...
Alvast bedankt!

imani
2de graad ASO - zaterdag 15 november 2014

Antwoord

Je moet de vergelijking schrijven in de standaardvorm, dus:

\begin{array}{l} \frac{{x^2 - x}}{3} - \frac{{x + 4}}{2} = 1 \\ \frac{1}{3}x^2 - \frac{1}{3}x - \frac{1}{2}x - 2 = 1 \\ \frac{1}{3}x^2 - \frac{5}{6}x - 3 = 0 \\ 2x^2 - 5x - 18 = 0 \\ a = 2,\,\,\,b = - 5\,\,en\,\,c = - 18 \\ \end{array}

...en dan oplossen met de ABC-formule. Zou dat lukken denk je?

WvR
zaterdag 15 november 2014

 Re: Vierkantsvergelijkingen  

©2001-2025 WisFaq