\require{AMSmath} Aantal diagonalen in veelhoek Goede morgen,Ik weet dat het aantal diagonalen in een veelhoek beantwoordt aan de formule: n·(n-3)/2Voor een tienhoek zou dat zijn: 10·(10-3)/2=35 diagonalenWelke veelhoek heeft nu evenveel diagonalen als zijden? Hoe pak ik dit aan?Groetjes Rik Le Iets anders - vrijdag 7 november 2014 Antwoord Een n-hoek heeft n zijden en $\frac{1}{2}$n(n-3) diagonalen. Voor welke waarde van n geldt:n=$\frac{1}{2}$n(n-3)Oplossen en dan ben je er wel. WvR vrijdag 7 november 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goede morgen,Ik weet dat het aantal diagonalen in een veelhoek beantwoordt aan de formule: n·(n-3)/2Voor een tienhoek zou dat zijn: 10·(10-3)/2=35 diagonalenWelke veelhoek heeft nu evenveel diagonalen als zijden? Hoe pak ik dit aan?Groetjes Rik Le Iets anders - vrijdag 7 november 2014
Rik Le Iets anders - vrijdag 7 november 2014
Een n-hoek heeft n zijden en $\frac{1}{2}$n(n-3) diagonalen. Voor welke waarde van n geldt:n=$\frac{1}{2}$n(n-3)Oplossen en dan ben je er wel. WvR vrijdag 7 november 2014
WvR vrijdag 7 november 2014
©2001-2024 WisFaq