Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking drie oplossingen

Bereken voor welke p de vergelijking px3 + 2px2 + x2 + 2.2x = 0 drie oplossingen heeft.

Antwoord: p$<$0 v 0 $<$ p $<$ 0.25 v p $>$ 1

Vooral de vraag: waarom haal je eerst de x buiten de haakjes en zeg je daarna pas p = 0 geeft...

Merel
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 november 2014

Antwoord

Klopt de vergelijking wel? De laatste term is in ieder geval een onverwachte macht temidden van de overige termen. Bovendien, als je p = 2 neemt geeft rekenapparatuur maar één oplossing terwijl volgens je antwoord p $>$ 1 drie oplossingen zou moeten geven.
Het apart vermelden van p = 0 gebeurt meestal omdat dan je eerste term (en ook de tweede) wegvalt. Dan is het ander type vergelijking en dus misschien een apart geval.

MBL
maandag 3 november 2014

©2001-2024 WisFaq