Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betreft antwoord

Ik heb het idee dat dat niet klopt, volgens prf van mij school is het antwoord 5*10^-6.
Ik begrijp het ook niet.
Misschien nog een keer proberen. Moet ik die vergelijking niet differentieren?

Martin
Student hbo - maandag 10 februari 2003

Antwoord

Beste Martin,
Grappig dat het antwoord van je school 5*10-6 is, echter:
4·(5*10-6)3 = 4·53·10-18 = 500·10-18 = 5·10-15

4·10-6·(5*10-6)2=4·10-6·25*10-12=100·10-18=10-16

10-12·5*10-6=5·10-18

Tezamen dus:
5·10-15 + 10-16 + 5·10-18

Dit moet dan volgens het antwoord gelijk zijn aan:
7,9·10-6

Beide kanten vermenigvuldigen met 106 geeft:
5·10-9 + 10-10 + 5·10-12=7,9

Lijkt mij van niet.

PHS
dinsdag 11 februari 2003

©2001-2024 WisFaq