\require{AMSmath} Tangens van hoeken van 330 graden Bereken: $\Large\frac{{\sin 330^\circ - \tan 330^\circ }}{{\sin 330^\circ + \tan 330^\circ }}$Volgens mijn antwoordenboek moet hier $\Large\frac{1}{3}$ uitkomen.Met de beste wil van de wereld lukt mij dit niet.Wat doe ik fout, zie ik iets over het hoofd?Ik kom aan $−7+4\sqrt{3}$ Fons V Ouder - vrijdag 31 oktober 2014 Antwoord Met de eenheidscirkel stel ik vast:$sin(330^o)$=$-\frac{1}{2}$$tan(330^o)$=$-\frac{1}{3}\sqrt{3}$Invullen geeft dan $4\sqrt{3}-7$ inderdaad... Er zal toch niet een fout in het antwoordenboekje staan?naschrift$\Large\frac{{ - \frac{1}{2} - - \frac{1}{3}\sqrt 3 }}{{ - \frac{1}{2} + - \frac{1}{3}\sqrt 3 }} = \frac{{3 - 2\sqrt 3 }}{{3 + 2\sqrt 3 }} \cdot \frac{{3 - 2\sqrt 3 }}{{3 - 2\sqrt 3 }} = \frac{{21 - 12\sqrt 3 }}{{ - 3}}$ = $4\sqrt 3 - 7$ WvR dinsdag 4 november 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken: $\Large\frac{{\sin 330^\circ - \tan 330^\circ }}{{\sin 330^\circ + \tan 330^\circ }}$Volgens mijn antwoordenboek moet hier $\Large\frac{1}{3}$ uitkomen.Met de beste wil van de wereld lukt mij dit niet.Wat doe ik fout, zie ik iets over het hoofd?Ik kom aan $−7+4\sqrt{3}$ Fons V Ouder - vrijdag 31 oktober 2014
Fons V Ouder - vrijdag 31 oktober 2014
Met de eenheidscirkel stel ik vast:$sin(330^o)$=$-\frac{1}{2}$$tan(330^o)$=$-\frac{1}{3}\sqrt{3}$Invullen geeft dan $4\sqrt{3}-7$ inderdaad... Er zal toch niet een fout in het antwoordenboekje staan?naschrift$\Large\frac{{ - \frac{1}{2} - - \frac{1}{3}\sqrt 3 }}{{ - \frac{1}{2} + - \frac{1}{3}\sqrt 3 }} = \frac{{3 - 2\sqrt 3 }}{{3 + 2\sqrt 3 }} \cdot \frac{{3 - 2\sqrt 3 }}{{3 - 2\sqrt 3 }} = \frac{{21 - 12\sqrt 3 }}{{ - 3}}$ = $4\sqrt 3 - 7$ WvR dinsdag 4 november 2014
WvR dinsdag 4 november 2014
©2001-2025 WisFaq