Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking met onbekende in grondtal

5log 16 = √x+2 log 16 · 25 log x2

Hanne
3de graad ASO - donderdag 30 oktober 2014

Antwoord

Beste Hanne,

Wat had je zelf al geprobeerd? Bekijk toch eens de spelregels.

Je weet wellicht dat
$${}^a\log b = \frac{1}{{}^b\log a}$$
Herschrijf:
$${}^5\log 16 = {}^{\sqrt{x+2}}\log 16 \, \cdot \, {}^{25}\log x^2$$
$$\frac{{}^{16}\log \sqrt{x+2}}{{}^{16}\log 5} = \frac{2}{{}^x \log 5^2}$$
$$ {}^5 \log \sqrt{x+2} = {}^5 \log x$$
Kan je zo verder? Kijk de rekenregels voor logaritmen na als je deze stappen niet helemaal begrijpt.

mvg,
Tom

td
donderdag 30 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq