\require{AMSmath} Algebra Beste lezer, Hierbij een vraagstelling wat betreft het omschrijven van een formule. Formule luidt: P = 610,7 * 10^((7,5*X)/(237,2+X)) Deze formule wil ik oplossen voor X indien P bekend is. Dus: X = ... Waar ik zelf ben gekomen: Ln(P/610,7) = (7,5*X)/(237,2+X) Wie kan mij helpen met de volgende stap? Alvast bedankt.Algebra Arnout Iets anders - donderdag 30 oktober 2014 Antwoord Volgens mij moet het zijn: 10log(p/610.7)=7.5x/(237.2+x) Je hebt dus iets van de vorm a=bx/(c+dx) D.w.z: a(c+dx)=bx ac+adx=bx bx-adx=ac (b-ad)x=ac x=ac/(b-ad) a, b, c en d invullen en je bent er. hk donderdag 30 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste lezer, Hierbij een vraagstelling wat betreft het omschrijven van een formule. Formule luidt: P = 610,7 * 10^((7,5*X)/(237,2+X)) Deze formule wil ik oplossen voor X indien P bekend is. Dus: X = ... Waar ik zelf ben gekomen: Ln(P/610,7) = (7,5*X)/(237,2+X) Wie kan mij helpen met de volgende stap? Alvast bedankt.Algebra Arnout Iets anders - donderdag 30 oktober 2014
Arnout Iets anders - donderdag 30 oktober 2014
Volgens mij moet het zijn: 10log(p/610.7)=7.5x/(237.2+x) Je hebt dus iets van de vorm a=bx/(c+dx) D.w.z: a(c+dx)=bx ac+adx=bx bx-adx=ac (b-ad)x=ac x=ac/(b-ad) a, b, c en d invullen en je bent er. hk donderdag 30 oktober 2014
hk donderdag 30 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq