Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74201 

Re: Reciproke vergelijking

De theorie van de wederkerige vergelijkingen is in ruime mate beschreven in een cursus van PRISMA TONGEREN van Irene DESMET( uitgave 1962 pagina 194 tot 199). Deze theorie behoort in België blijkbaar al lang niet meer tot de te onderwijzen leerstof.5 Types I, II, en IV worden alle tot type III teruggebracht.
Type I
ax5+bx4+cx3++cx2+cx+a=0
Type II
ax5+bx4+cx3-cx2-cx-a=0
Type IV
ax4+bx2-bx-a=0
Type III
ax4+bx3+cx2+bx+a=0
Deel door x2 en stel (x+(1/x))=y enz....
Deze cursus werd in de meeste Colleges in België gebruikt in de jaren 1950-1970 en misschien nog later.

Rik Le
Iets anders - woensdag 29 oktober 2014

Antwoord

Bedankt voor de aanvulling.

WvR
woensdag 29 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq