Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74182 

Re: Lineair stelsel oplossen

Beste,

Kan u mij soms uitleggen hoe ik aan 264 kom bij A4

Met vriendelijke groeten lawrence

Lawren
Student Hoger Onderwijs België - maandag 27 oktober 2014

Antwoord

Ik weet natuurlijk niet hoe je het geleerd hebt, maar als je de determinant ontwikkelt naar de eerste kolom (dus verticaal), dan krijg je 1*det{(-1,1,3),(4,3,17),(7,-3,5)} -2*det{(1,1,10),(4,3,17),(7,-3,5)} = 1*-66 + -2*-165 = -66 + 330 = 264

Je vraag of ik het 'soms' kan uitleggen moet ik ontkennend beantwoorden. Dit kan ik altijd uitleggen.

MBL
maandag 27 oktober 2014

©2001-2025 WisFaq