Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdemachtswortels in Excel

Ik wil in Excel een derdemachtswortel berekenen.
Excel heeft een wortelfunctie; maar deze is enkel de kwadraat wortel. Inmiddels weet ik dat de wortel van een getal gelijk staat aan dit getal tot de macht 0,5...

bijvoorbeeld:
√9 = 3 en 90,5 = 3

Bestaat er een soortgelijke berekeningsmethode voor een derde machts wortel, zodat ik deze in Excel kan berekenen?

akko
Iets anders - maandag 10 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Algemeen geldt dat de n-de machtswortel uit een bepaald getal gelijk is aan datzelfde getal tot de macht de inverse van de n-de machtswortel.
Dat klinkt misschien moeilijk, maar n√(xm) = xm/n. Dus je kunt $^{3}\sqrt{x}$ herschrijven als x1/3.
In Excel wordt dat dan x^(1/3).

Groetjes,

Davy
maandag 10 februari 2003

Re: Derdemachtswortels in Excel
Re: Derdemachtswortels in Excel

©2001-2024 WisFaq