Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74159 

Re: Lengte van lijnstuk berekenen in kromme

Ja sorry ! De parametervoorstelling is x=1/cos (t) en y=sin (t)

Bente
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 oktober 2014

Antwoord

Je weet x=2 dus 1/cos(t)=2. Dat geeft cos(t)=$\frac{1}{2}$. Daaruit kan je dan t berekenen en dan kan je y uitrekenen. De afstand AB laat zich dan wel bepalen.

q74160img1.gif

Ik kom uit op $AB=\sqrt{3}$

WvR
zaterdag 25 oktober 2014

©2001-2025 WisFaq