Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Subwoofer maken

Subwoofer maken hoogte 400 breedte 300 bij het stuk van 300 100 omhoog en dan 60 graden links omhoog. Hoelang is die schuine kant dan? En hoe groot moet het rechte stuk zijn van de schuine kant naaar de kant van 400? Het gaat dus om een kist met 5 kanten, waarvan 1 kant schuin is. Die maat wil ik graag weten en de bovenkant...
   ?
4 |--\
0 | \?
0 | \
| |1
|____|0
300 0

maikel
Iets anders - zaterdag 25 oktober 2014

Antwoord

Eerst maar 's een tekening:

q74158img1.gif

Het gaat dan vooral om deze driehoek:

q74158img2.gif

Dat kan dan handig met Hoe bereken ik de andere zijden? Maak een verhoudingstabel!

 tekendriehoek  $1$  $\sqrt{3}$  $2$ 
 tekening  $CF$  $300$  $CE$ 

$
\begin{array}{l}
CF = \frac{{300}}{{\sqrt 3 }} \approx {\rm{173}}{\rm{,2}}\,\,{\rm{cm}} \\
{\rm{CE}} \approx {\rm{346}}{\rm{,4}}\,\,{\rm{cm}} \\
\end{array}
$

...en dan ben je er wel uit, denk ik.

WvR
zaterdag 25 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq