Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule volume balk omzetten naar formule lengte balk

Ik heb op een toets de formule V=lxbxh moeten omzetten naar l. Het juiste antwoord was l=V/bxh.
Ik schreef l= V:b/h
De leerkracht rekende mijn antwoord fout. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn antwoord ook juist is. Klopt dit of is mijn redenering fout?

Brent
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 21 oktober 2014

Antwoord

Het juiste antwoord uit de eerste regel moet $l$=$V/(b×h)$ zijn, maar misschien bedoelde je $l$=$\Large\frac{V}{b\times h}$.

Jij schreef l=V:b/h. Dat is (op zich) niet fout, maar wel een beetje vreemd. Twee verschillende tekens voor delen in één formule? Dat zou ik ook niet goed vinden, denk ik.

Als je schrijft l=V/b/h (bijvoorbeeld) dan zou ik daar geen moeite mee hebben. Dat zou kunnen... als INLINE-formule.
Als je zou schrijven $l$=$\Large\frac{V}{\frac{b}{h}}$ dan zou ik daar wel weer moeite mee hebben.

Kortom: het is nog niet zo eenvoudig. Er kunnen altijd redenen zijn voor een docent om bepaalde dingen fout te rekenen omdat je er bent om iets te leren. Bepaalde afspraken of gewoontes kunnen een rol spelen, maar ook diepere gedachten over hoe het verder moet. Dat kunnen soms zelf dus niet wiskundige argumenten zijn.

Ik zou blij zijn als je begrijpt (en niet meer vergeet) dat $l$=$\Large\frac{V}{b\times h}$ een betere formule is dan een formule met twee delingen. Ik denk dat je dat nu wel door hebt, dus waar gaat het om? Om iets te leren...

PS
Eigenlijk zou ik nog blijer zijn als je duidelijk verschil zou maken tussen 'normale' wiskundige notatie en INLINE-notatie. Wat bedoel je precies als je 1/2x schrijft? $\frac{1}{2}x$ of $\frac{1}{2x}$? Dat soort dingen!

WvR
woensdag 22 oktober 2014

 Re: Formule volume balk omzetten naar formule lengte balk 

©2001-2024 WisFaq