\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 1755 Re: Dieren en euro`s Klopt helemaal niks van, als p=3, dan heb je nog €55,- voor 97 dieren terwijl je voor k=56 dan €56,- nodig hebt. Sorry maar dus geen oplossing. Mo Docent - zondag 19 oktober 2014 Antwoord Je hebt twee vergelijkingen:k + r + p = 100 (totaal 100 dieren)0,25k + r + 15p = 100 (totaal 100 euro)Is p=3, k=56 en r=41 dan een oplossing?56+41+3=100 klopt!0,25·56+41+15·3=14+41+45=100 klopt ook!Dus toch wel een oplossing. Sterker nog... het is zelfs de enige oplossing.PSOmdat kippen een kwartje kosten heb je voor k=56 slechts 14 euro nodig en geen 56. WvR zondag 19 oktober 2014 Re: Re: Dieren en euro`s ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Klopt helemaal niks van, als p=3, dan heb je nog €55,- voor 97 dieren terwijl je voor k=56 dan €56,- nodig hebt. Sorry maar dus geen oplossing. Mo Docent - zondag 19 oktober 2014
Mo Docent - zondag 19 oktober 2014
Je hebt twee vergelijkingen:k + r + p = 100 (totaal 100 dieren)0,25k + r + 15p = 100 (totaal 100 euro)Is p=3, k=56 en r=41 dan een oplossing?56+41+3=100 klopt!0,25·56+41+15·3=14+41+45=100 klopt ook!Dus toch wel een oplossing. Sterker nog... het is zelfs de enige oplossing.PSOmdat kippen een kwartje kosten heb je voor k=56 slechts 14 euro nodig en geen 56. WvR zondag 19 oktober 2014
WvR zondag 19 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq