Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren in R2

Ik weet niet hoe je het volgende aan moet tonen:
Gegeven twee niet-nul vectoren a en b.
Toon aan dat aan de lineaire combinatie
l(3a+b)+m(a+1/3)B=0 kan worden zonder dat ll=m=0
wat volgt hieruit voor de vectoren (3a+b) en (a+1/3b)?

mboudd
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 oktober 2014

Antwoord

Als 3a + b = 0 dan is a + 1/3 b = 0 (let wel: het zijn vectoren, geen getallen).
Dan kun je voor L en M nemen wat je wilt.
Anders gezegd: als b = -3a dan kun je voor L en M twee willekeurige getallen nemen en komt er altijd de nulvector uit.
Gebruik liever niet de letters l en m. Met name de l lijkt wel erg veel op een i of een 1 of een verticaal streepje.

MBL
woensdag 15 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq