Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren in R2

gegeven zij a=(1,2) b=(2,3)en c=(-3,1)
bereken |3a-b+$\frac{1}{2}$c|
ik heb eruit 2√5 maar in het antwoordenboek staat 2$\frac{1}{2}$√2
wie heeft t fout?

mbou
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 oktober 2014

Antwoord

Ik krijg $3a-b+\frac12c=(-\frac12,\frac72)$, met lengte $\frac12\sqrt{50}$, en dat is het antwoord uit het boek.

kphart
dinsdag 14 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq