Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Polynoom

Hoe bepaal je de deler bij een polynoom. Ik bedoel bij F(x)=(x-a)g(x) hoe bepaal is a? En bij veeltermen van bijvoorbeeld x5-1 hoe bepaal ik de volgende factoren?

Niels
Student universiteit - zondag 12 oktober 2014

Antwoord

Uit F(x) = (x-a).g(x) zie je dat x = a een nulpunt is.
Bij F(x) = x5 - 1 zie je dat x = 1 nulpunt is. Er is dan deling door de factor (x - 1) mogelijk.

MBL
maandag 13 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq