Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74058 

Re: Re: GGD of KGV van 3 getallen

Wordt kgv (20,30) dan 2x3x5x3 = 60 en dan neem ik de kgv voor (40,60):
40=2x2x2x5
60=2x2x3x5
kgv (40,60) = 2x2x2x5x3 = 120? Dus wordt kgv (20,30,40) 120?? pfff moeilijk!

moniqu
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 12 oktober 2014

Antwoord

Je kunt gebruik maken van:

$kgv(a,b)$=$\Large\frac{a\cdot b}{ggd(a,b)}$

Er geldt:

ggd(20,30)=10, dus kgv(20,30)=600/10=60
ggd(40,60)=20, dus kgv(40,60)=2400/20=120

Misschien helpt dat?

WvR
zondag 12 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq