Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Homografische functie opstellen

Hoe geef je een voorschrift van een homografische functie waarbij de grafiek als verticale asymptoot de rechte x=-5 heeft en als verticale asymptoot de rechte y=4?

Caitli
3de graad ASO - zaterdag 11 oktober 2014

Antwoord

Horizontale asymptoot y=4 neem ik aan ......

f(x) = (ax+b)/(cx+d) met ad$\neq$bc
Noemer wordt 0 voor x=-5
En voor x$\to$±$\infty$ gaat f(x) naar a/c = 4

Daar valt toch wel iets van te bakken.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 11 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq