Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ggd en kgv als product van priemgetallen

Hoe bereken ik ggd en kgv als product van priemgetallen als er 3 getallen zijn. In dit geval is het getal 20, 30 en 40
20= 2x2x5
30= 2x3x5
40= 2x2x2x5
Is de ggd(20,30,60) dan 2x5= 10?
en kgv (20,30,60) dan 2x2x5x3x2x2 = 240?

moniqu
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 11 oktober 2014

Antwoord

Gebruik ggd(ggd(20,30),40)=10 en kgv(kgv(20,30),40)=120.

WvR
zaterdag 11 oktober 2014

 Re: GGD of KGV van 3 getallen 

©2001-2024 WisFaq