\require{AMSmath} Differentieren van goniometrische functie Hoe kan ik functie f(x)=(sin23x)/(-x) zodanig differentieren dat de uitkomst wordt: (12xsin3xcos3x - sin23x)/(2x(-x)). Zelf krijg ik als uitkomst: ([WORTEL(-x)](6sin3xcos3x) + (sin23x)(1/2x totdemacht -11/2))/-x S.Kivi Ouder - maandag 10 februari 2003 Antwoord goed om te onthouden dat: x is hetzelfde als x1/2, en x-1/2=1/(x+1/2)=1/x f(x)=sin23x.(-x) f'(x)=[sin23x]'.(-x) + sin23x.[(-x)]' = 2sin3x.[sin3x]'.(-x)1/2 + sin23x.1/2(-x)-1/2.[-x]' =2sin3x.cos3x.[3x]'.(-x)1/2 + sin23x.1/2.(1/(-x)).-1 =6sin3xcos3x.(-x) -sin23x.(1/2(-x)) =6sin3xcos3x.(-x) -(sin23x)/2(-x) hier zou ik op uitkomen groeten martijn mg maandag 10 februari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik functie f(x)=(sin23x)/(-x) zodanig differentieren dat de uitkomst wordt: (12xsin3xcos3x - sin23x)/(2x(-x)). Zelf krijg ik als uitkomst: ([WORTEL(-x)](6sin3xcos3x) + (sin23x)(1/2x totdemacht -11/2))/-x S.Kivi Ouder - maandag 10 februari 2003
S.Kivi Ouder - maandag 10 februari 2003
goed om te onthouden dat: x is hetzelfde als x1/2, en x-1/2=1/(x+1/2)=1/x f(x)=sin23x.(-x) f'(x)=[sin23x]'.(-x) + sin23x.[(-x)]' = 2sin3x.[sin3x]'.(-x)1/2 + sin23x.1/2(-x)-1/2.[-x]' =2sin3x.cos3x.[3x]'.(-x)1/2 + sin23x.1/2.(1/(-x)).-1 =6sin3xcos3x.(-x) -sin23x.(1/2(-x)) =6sin3xcos3x.(-x) -(sin23x)/2(-x) hier zou ik op uitkomen groeten martijn mg maandag 10 februari 2003
mg maandag 10 februari 2003
©2001-2024 WisFaq