Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74014 

Re: Re: sinē(x)+cosē(x)=1

Hallo DvL

Ik heb het nog eens goed bekeken en ben er al uit.

Met de cosinusregel hebben ze een hoek a berekend = 2/5. Vervolgens hebben ze deze hoek met behulp van 2/5 omgebouwd naar een sin hoek, door gebruik te maken van wortel 1-(2/5)2, = 1/5 wortel 21. Om hiermee de hoogtelijn NK=wortel 20 . 1/5wortel 21=4.1 te krijgen.
Het gebruik van wortel 1 - (2/5)2 snap ik niet goed.
gr edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 oktober 2014

Antwoord

Ok fijn dat je er al uit bent!

mvg DvL

DvL
zondag 5 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq