\require{AMSmath} De hoogte berekenen van een cilinder Een cilinder met een grondvlak van diameter 20 cm en heeft een volume van 2 liter. Bereken de hoogte. Ann 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2014 Antwoord Hallo Ann,Voor de inhoud (volume) van een cilinder geldt:Inhoud = $\pi$r2h(zie ook Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat...)De inhoud weet je: 2 liter (=2 dm3). De straal weet je ook: straal is de helft van de diameter. Met deze formule kan je dus de hoogte h uitrekenen.Let wel op de eenheden: reken het aantal dm3 eerst om naar cm3!Lukt het hiermee? GHvD zondag 5 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een cilinder met een grondvlak van diameter 20 cm en heeft een volume van 2 liter. Bereken de hoogte. Ann 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2014
Ann 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2014
Hallo Ann,Voor de inhoud (volume) van een cilinder geldt:Inhoud = $\pi$r2h(zie ook Formules voor cirkel, bol, cilinder en nog wat...)De inhoud weet je: 2 liter (=2 dm3). De straal weet je ook: straal is de helft van de diameter. Met deze formule kan je dus de hoogte h uitrekenen.Let wel op de eenheden: reken het aantal dm3 eerst om naar cm3!Lukt het hiermee? GHvD zondag 5 oktober 2014
GHvD zondag 5 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq