\require{AMSmath} Cycloïde BesteIk moet bewijzen dat de snelheid langs de cardioïde x=2cos(t)-cos(2t)y=2sin(t)-sin(2t)gelijk is aan Ö8-8cos(t)Ik vind de opl. echt niet. Ik heb al met afgeleide gewerkt niets helpt...Graag snel antwoord!Met beleefde groeten John D 3de graad ASO - zaterdag 4 oktober 2014 Antwoord Afgeleide van x en y pakken voor de snelheidsvector (x',y').Gebruik vervolgens de omrekening met behulp van sin(A)-sin(B) = 2cos((A+B)/2)sin((A-B)/2) cos(A)-cos(B) = -2sin((A+B)/2)sin((A-B)/2) Dan kwadratische snelheid (x'2+y'2) ... levert bij mij 16 sin2(0,5t)Gebruik nu 2sin2(C)=1-cos(2C)Volgens mij moet het hiermee lukken.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zaterdag 4 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk moet bewijzen dat de snelheid langs de cardioïde x=2cos(t)-cos(2t)y=2sin(t)-sin(2t)gelijk is aan Ö8-8cos(t)Ik vind de opl. echt niet. Ik heb al met afgeleide gewerkt niets helpt...Graag snel antwoord!Met beleefde groeten John D 3de graad ASO - zaterdag 4 oktober 2014
John D 3de graad ASO - zaterdag 4 oktober 2014
Afgeleide van x en y pakken voor de snelheidsvector (x',y').Gebruik vervolgens de omrekening met behulp van sin(A)-sin(B) = 2cos((A+B)/2)sin((A-B)/2) cos(A)-cos(B) = -2sin((A+B)/2)sin((A-B)/2) Dan kwadratische snelheid (x'2+y'2) ... levert bij mij 16 sin2(0,5t)Gebruik nu 2sin2(C)=1-cos(2C)Volgens mij moet het hiermee lukken.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zaterdag 4 oktober 2014
jadex zaterdag 4 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq