Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

sin²(x)+cos²(x)=1

Hallo
Bij het berekenen van het oppervlak van een driehoek kom ik tegen het gebruik van sin2(x)+cos2(x)=1.
Ik weet dat dat eigenlijk het deel van de cosinusregel sin2(x)+cos2(x) is.
Ik begrijp de keuze om langs deze weg het oppervlak te berekenen niet. Je krijgt dan bijv; [1-2/5]2=1/5[21]. Voor welk deel van de berekening staat dan die 1.
Kun je me dat is uitleggen.

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 oktober 2014

Antwoord

Beste Edward,
Ik geloof dat je 2 zaken door elkaar gooit.

Neem cirkel met straal 1

Dan geldt:
{\rm{sinus(}}\angle {\rm{A) = }}\frac{{{\rm{EC}}}}{{{\rm{DC}}}} = \frac{{EC}}{1} = EC = y_c
zo ook
{\rm{cos(}}\angle {\rm{A) = }}x_{\rm{c}}

Met de stelling van pythagoras:

\begin{array}{l} y_c^2 + x_c^2 = \left| {AC^2 } \right| = 1 \\ \Rightarrow \sin (a)^2 + \cos (a)^2 = 1 \\ \end{array}

Alleen heeft dit weinig met de oppervlakte te maken. Die formule bestaat wel maar is anders namelijk:

Neem \Delta {\rm{ABC}}

oppervlakte is dan:

\left| {{\rm{AC}}} \right|.\left| {BC} \right|.\sin (\angle A).0,5

mvg DvL

q74005img1.gif

DvL
zaterdag 4 oktober 2014

 Re: sin²(x)+cos²(x)=1 

©2001-2025 WisFaq