\require{AMSmath} Exponentiële functies Hallo allemaal, Ik ben aan het oefenen voor mn tentamen en ik kwam een vraag tegen waar ik echt niet uit kwam. De vraag was: De functie y=f(x) is in de buurt van het punt (2,1) gegeven door de vergelijking e^(xy-2)+2x-y=4. bepaal dy/dx in het punt (2,1). het eindantwoord moet zijn: -3. Ik kwam helaas met verschillende methodes op 1 en -2 uit... Als iemand het weet, alvast bedankt!Exponentiële functies stef Student universiteit - donderdag 2 oktober 2014 Antwoord Beste stef, Y is een functie onder x dus kettingregel gebruiken \[ \begin{array}{l} e^{(xy - 2)} + 2x - y = 4 \\ e^{(xy - 2)} .(xy - 2)' + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ e^{(xy - 2)} .(y + \frac{{dy}}{{dx}}x) + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ e^0 .(1 + \frac{{dy}}{{dx}}.2) + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ 3 + \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ \frac{{dy}}{{dx}} = - 3 \\ \end{array} \] mvg DvL DvL donderdag 2 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo allemaal, Ik ben aan het oefenen voor mn tentamen en ik kwam een vraag tegen waar ik echt niet uit kwam. De vraag was: De functie y=f(x) is in de buurt van het punt (2,1) gegeven door de vergelijking e^(xy-2)+2x-y=4. bepaal dy/dx in het punt (2,1). het eindantwoord moet zijn: -3. Ik kwam helaas met verschillende methodes op 1 en -2 uit... Als iemand het weet, alvast bedankt!Exponentiële functies stef Student universiteit - donderdag 2 oktober 2014
stef Student universiteit - donderdag 2 oktober 2014
Beste stef, Y is een functie onder x dus kettingregel gebruiken \[ \begin{array}{l} e^{(xy - 2)} + 2x - y = 4 \\ e^{(xy - 2)} .(xy - 2)' + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ e^{(xy - 2)} .(y + \frac{{dy}}{{dx}}x) + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ e^0 .(1 + \frac{{dy}}{{dx}}.2) + 2 - \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ 3 + \frac{{dy}}{{dx}} = 0 \\ \frac{{dy}}{{dx}} = - 3 \\ \end{array} \] mvg DvL DvL donderdag 2 oktober 2014
DvL donderdag 2 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq