\require{AMSmath} X in Y uitdrukken Hoe moet ik bij deze functie x in y uitdrukken ?y=2-1/x+1Dit was mijn foute oplossing:y-2=-1/x+1y-2=-1·(x+1)-1 maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 september 2014 Antwoord Er zijn verschillende mogelijkheden:$\begin{array}{l} y = 2 - \frac{1}{{x + 1}} \\ y - 2 = - \frac{1}{{x + 1}} \\ 2 - y = \frac{1}{{x + 1}} \\ (x + 1)(2 - y) = 1 \\ 2x - xy + 2 - y = 1 \\ 2x - xy = y - 1 \\ x(2 - y) = y - 1 \\ x = \frac{{y - 1}}{{2 - y}} \\ \end{array}$Of...$\begin{array}{l} y = 2 - \frac{1}{{x + 1}} \\ y\left( {x + 1} \right) = 2\left( {x + 1} \right) - 1 \\ yx + y = 2x + 2 - 1 \\ yx - 2x = - y + 1 \\ x(y - 2) = - y + 1 \\ x = \frac{{ - y + 1}}{{y - 2}} \\ \end{array}$Helpt dat?Zie ook meer voorbeelden WvR donderdag 25 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik bij deze functie x in y uitdrukken ?y=2-1/x+1Dit was mijn foute oplossing:y-2=-1/x+1y-2=-1·(x+1)-1 maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 september 2014
maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 september 2014
Er zijn verschillende mogelijkheden:$\begin{array}{l} y = 2 - \frac{1}{{x + 1}} \\ y - 2 = - \frac{1}{{x + 1}} \\ 2 - y = \frac{1}{{x + 1}} \\ (x + 1)(2 - y) = 1 \\ 2x - xy + 2 - y = 1 \\ 2x - xy = y - 1 \\ x(2 - y) = y - 1 \\ x = \frac{{y - 1}}{{2 - y}} \\ \end{array}$Of...$\begin{array}{l} y = 2 - \frac{1}{{x + 1}} \\ y\left( {x + 1} \right) = 2\left( {x + 1} \right) - 1 \\ yx + y = 2x + 2 - 1 \\ yx - 2x = - y + 1 \\ x(y - 2) = - y + 1 \\ x = \frac{{ - y + 1}}{{y - 2}} \\ \end{array}$Helpt dat?Zie ook meer voorbeelden WvR donderdag 25 september 2014
WvR donderdag 25 september 2014
©2001-2024 WisFaq