Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer is de ene plant 2 keer zo groot als de andere plant?

Er zijn 2 planten.
Plant 1= 1.2 + 0.12x
Plant 2= 4 + 0.08x

Wanneer is plant 2 twee keer zo hoog als plant 1

Huuhie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014

Antwoord

Als plant 2 twee keer zo hoog is als plant 1 op tijdstip 'x' dan geldt:

4 + 0,08x = 2·(1,2 + 0,12x)

Deze vergelijking oplossen geeft je het tijdstip 'x':

4 + 0,08x = 2,4 + 0,24x
1,6 = 0,16x
x=10

Controleren?
Plant 1: 2,4
Plant 2: 4,8
Klopt!

Lukt dat zo?

WvR
woensdag 24 september 2014

©2001-2024 WisFaq