Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand tot een lijn

Hallo
Ik ben bezig met afstanden van lijn naar vlak.
LA/AB=AH/BH (zelfde verhouding dus).
Dat geeft LA/10=5/√125.
LA = dan 50/√125=50/5√5.
Geeft 2√5.
Dat laatste snap ik niet. Hoe wordt 50/5√5=2√5

Wie helpt me even
vr.gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 24 september 2014

Antwoord

Dat gaat zo:

\eqalign{\frac{{50}}{{\sqrt {125} }} = \frac{{50}}{{5\sqrt 5 }} = \frac{{10}}{{\sqrt 5 }} \cdot \frac{{\sqrt 5 }}{{\sqrt 5 }} = \frac{{10\sqrt 5 }}{5} = 2\sqrt 5}

De worteltruuk!

WvR
woensdag 24 september 2014

©2001-2025 WisFaq