Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73943 

Re: Binair aftrekken

Dat was snel, alleen zie ik het nog niet. De 0 rechts verminder ik met de 1 onder, ik ga naar links om te lenen dus dat is een 0, dan wordt het toch 1 - 1 = 0 en geen 1

mourit
Ouder - dinsdag 23 september 2014

Antwoord

Dag Mourits,
Ja dat klopt. Boven: de 2e 0 wordt 1 door lenen, dan worden alle nullen boven een 1 en de 1 wordt 0.
Van de 2e o van rechts die een 1 is geworden trek je inderdaad 1 af, dus zoals jij schrijft: 1-1=0 en die vindt je terug bij het 2e cijfer van rechts onder de streep in het antwoord. De volgende (3e van rechts) geeft 1-0=1 enz.
Ik hoop dat het zo duidelijker is.
Succes,
Lieke.

ldr
woensdag 24 september 2014

©2001-2024 WisFaq