Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73927 

Re: Tweedegraadsvergelijking omzetten naar de standaardvorm

ik heb inderdaad de x buiten gebracht en dan de onvolledige vierkantsvergelijking opgelost met de formule √-c/a en -√-c/a

Robbe
2de graad ASO - zaterdag 20 september 2014

Antwoord

Het gaat kennelijk om een vergelijking, maar dat had je nog niet verteld.
Na de reeds gegeven ontbinding, trek je de conclusie x = 0 of 2x2 - 4 = 0
De tweede vergelijking geeft dan x2 = 2 waarna je vindt x = √2 of x = -√2

MBL
zaterdag 20 september 2014

©2001-2024 WisFaq