Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken f (-3,6) en f (1,7)

Hallo ik kom er niet helemaal uit bij een bepaalde vraag in mijn boek.
Gegeven is de functie f(x) = -0,4x2+2,4x+3
De eerste drie vragen snap ik helemaal. Maar dan komt vraag c: Bereken f(-3,6) en f(1,7). Ik heb eigenlijk geen idee wat ze hier mee bedoelen . Het antwoorden boek geeft f(3,6)=10,824 en f(1,7)=5,924. Maar ik weet dus niet hoe ze op dit antwoord komen. Zou u mij kunnen helpen? Alvast bedankt.

Andre
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 september 2014

Antwoord

Hallo Andre,

Met f(-3,6) wordt bedoeld: vul voor x de waarde -3,6 in en bereken de uitkomst.

Dus:

f(-3,6) = -0,4(-3,6)2 + 2,4(-3,6) + 3

Let bij het invoeren in je rekenmachine goed op de haakjes, zeker bij invoer van negatieve getallen. De uitkomst is -10,824.
(is het min-teken in het antwoordenboekje weggevallen, of heb je dit zelf niet goed overgenomen?).

Lukt f(1,7) nu ook?

GHvD
zaterdag 20 september 2014

©2001-2025 WisFaq