\require{AMSmath} Differentiëren hoe differentieer je de som k(x) = √(2/x) op ?Differentiëren Maurit Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 september 2014 Antwoord Schrijf eerst het functievoorschrift als een macht van x:$\begin{array}{l} k(x) = \sqrt {\frac{2}{x}} = \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt x }} = \sqrt 2 \cdot x^{ - \frac{1}{2}} \\ k'(x) = \sqrt 2 \cdot - \frac{1}{2}x^{ - 1\frac{1}{2}} \\ k'(x) = - \frac{{\sqrt 2 }}{{2x\sqrt x }} \\ \end{array}$Dan differentieren en de afgeleide schrijven zonder negatieve en/of gebroken exponenten. Help dat? WvR woensdag 17 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe differentieer je de som k(x) = √(2/x) op ?Differentiëren Maurit Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 september 2014
Maurit Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 september 2014
Schrijf eerst het functievoorschrift als een macht van x:$\begin{array}{l} k(x) = \sqrt {\frac{2}{x}} = \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt x }} = \sqrt 2 \cdot x^{ - \frac{1}{2}} \\ k'(x) = \sqrt 2 \cdot - \frac{1}{2}x^{ - 1\frac{1}{2}} \\ k'(x) = - \frac{{\sqrt 2 }}{{2x\sqrt x }} \\ \end{array}$Dan differentieren en de afgeleide schrijven zonder negatieve en/of gebroken exponenten. Help dat? WvR woensdag 17 september 2014
WvR woensdag 17 september 2014
©2001-2024 WisFaq