\require{AMSmath} Vereenvoudigen Kunt u uitleggen hoe ik het beste kan vereenvoudigen?a. $2x$+$\large\frac{1}{x^{2}+x}$b. $\large\frac{x}{x-3}$ en $\large\frac{3x+6}{x-3}$Alvast bedankt! Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014 Antwoord Ik weet niet wat je precies bedoelt met vereenvoudigen. Bij a. kun je wel proberen om alles onder één noemer te zetten.$\begin{array}{l} 2x + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ 2x \cdot \frac{{x^2 + x}}{{x^2 + x}} + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ \frac{{2x^3 + 2x^2 }}{{x^2 + x}} + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ \frac{{2x^3 + 2x^2 + 1}}{{x^2 + x}} \\ \end{array}$Maar dat heet dan (denk ik) geen vereenvoudigen, misschien. Maar wat je dan bij b. wilt begrijp ik niet helemaal...Maakt het misschien deel uit van een opdracht? Kun je dan misschien de volledige opdracht geven? Eventueel online? Of een schermafdruk?Je kunt plaatjes sturen naar plaatjes@wisfaq.nl WvR woensdag 17 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u uitleggen hoe ik het beste kan vereenvoudigen?a. $2x$+$\large\frac{1}{x^{2}+x}$b. $\large\frac{x}{x-3}$ en $\large\frac{3x+6}{x-3}$Alvast bedankt! Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014
Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014
Ik weet niet wat je precies bedoelt met vereenvoudigen. Bij a. kun je wel proberen om alles onder één noemer te zetten.$\begin{array}{l} 2x + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ 2x \cdot \frac{{x^2 + x}}{{x^2 + x}} + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ \frac{{2x^3 + 2x^2 }}{{x^2 + x}} + \frac{1}{{x^2 + x}} = \\ \frac{{2x^3 + 2x^2 + 1}}{{x^2 + x}} \\ \end{array}$Maar dat heet dan (denk ik) geen vereenvoudigen, misschien. Maar wat je dan bij b. wilt begrijp ik niet helemaal...Maakt het misschien deel uit van een opdracht? Kun je dan misschien de volledige opdracht geven? Eventueel online? Of een schermafdruk?Je kunt plaatjes sturen naar plaatjes@wisfaq.nl WvR woensdag 17 september 2014
WvR woensdag 17 september 2014
©2001-2024 WisFaq