\require{AMSmath} Oplossen met kwadraatafsplitsen 10x2+4x-5=010x2+4x=510(x2+2/5x)=5x2+2/5x=5/10x2+2/5x+1/25=5/10+1/25(x+1/5)2= 5/10 +1/25x+1/5= √27/50verder kom ik niet en je moet x zien te vinden anna Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 september 2014 Antwoord Hallo Anna,Het moeilijkste deel heb je al goed gedaan ! De laatste stap is deze:Wat je bij je laatste stap vergat, is dat je nog een tweede oplossing krijgt:dus:(weet je nog: )Dan is het nog de gewoonte om wortels te vereenvoudigen en geen breuken onder een wortel te laten staan. Dus:Als uiteindelijke oplossingen van x vind je dan:OK zo? GHvD dinsdag 16 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
10x2+4x-5=010x2+4x=510(x2+2/5x)=5x2+2/5x=5/10x2+2/5x+1/25=5/10+1/25(x+1/5)2= 5/10 +1/25x+1/5= √27/50verder kom ik niet en je moet x zien te vinden anna Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 september 2014
anna Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 september 2014
Hallo Anna,Het moeilijkste deel heb je al goed gedaan ! De laatste stap is deze:Wat je bij je laatste stap vergat, is dat je nog een tweede oplossing krijgt:dus:(weet je nog: )Dan is het nog de gewoonte om wortels te vereenvoudigen en geen breuken onder een wortel te laten staan. Dus:Als uiteindelijke oplossingen van x vind je dan:OK zo? GHvD dinsdag 16 september 2014
GHvD dinsdag 16 september 2014
©2001-2024 WisFaq