\require{AMSmath} Berekenen van de diameter van een kegel Gegeven: De inhoud van een kegel is 1177,5 cm3. De hoogte is 20 cm. Gevraagd: Bereken de diameter van het grondvlak. Frank Leerling mbo - dinsdag 16 september 2014 Antwoord Beste Frank, Voor de inhoud I van een kegel geldt: I = 1/3 x oppervlakte grondvlak x hoogte Je kunt de oppervlakte van het grondvlak dus berekenen met: oppervlakte grondvlak = 3I/hoogte Heb je eenmaal de oppervlakte van het grondvlak, dan gebruik je deze formule om de straal r van het grondvlak te berekenen: oppervlakte cirkel = $\pi$r2 Lukt het hiermee? Zo niet, reageer dan gerust op dit antwoord, maar lees dan wel eerst even de spelregels. GHvD dinsdag 16 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: De inhoud van een kegel is 1177,5 cm3. De hoogte is 20 cm. Gevraagd: Bereken de diameter van het grondvlak. Frank Leerling mbo - dinsdag 16 september 2014
Frank Leerling mbo - dinsdag 16 september 2014
Beste Frank, Voor de inhoud I van een kegel geldt: I = 1/3 x oppervlakte grondvlak x hoogte Je kunt de oppervlakte van het grondvlak dus berekenen met: oppervlakte grondvlak = 3I/hoogte Heb je eenmaal de oppervlakte van het grondvlak, dan gebruik je deze formule om de straal r van het grondvlak te berekenen: oppervlakte cirkel = $\pi$r2 Lukt het hiermee? Zo niet, reageer dan gerust op dit antwoord, maar lees dan wel eerst even de spelregels. GHvD dinsdag 16 september 2014
GHvD dinsdag 16 september 2014
©2001-2024 WisFaq