Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden van machten

Ik heb een vraag over het herleiden van machten, ik begrijp niet wat ik moet doen bij de vraag: schrijf 812 als macht van 16. Ik heb maandag ook een toets hierover.
Bedankt alvast.
mvg

sahil
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 september 2014

Antwoord

Je kunt 8 schrijven als 23 en 16 kan je schrijven als 24. Je krijgt dan:

812=(23)12=236=(24)9=169

Snap je?

WvR
vrijdag 12 september 2014

©2001-2024 WisFaq