Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73833 

Re: Goniometrische vergelijking

Het kwam eigenlijk van de vergelijking (1+8a).sin(2x)= 8bcos(2x) en dat is dan ook gelijk aan sin(2x)+8asin(2x)=8bcos(2x) en dus sin(2x)=8bcos(2x)-8asin(2x)
en dan moet 1=-8a en 0=8b dus a=-1/8 en b=0 maar dat geeft dezelfde uitkomst als de breuk 2b/(1+8a)=0/0 stellen dus is dat eigenlijk ook goed?

OPA
3de graad ASO - woensdag 10 september 2014

Antwoord

Die oorspronkelijke vraag is zinvol in die zin dat er kennelijk "voor alle $x$" bij gedacht moest worden en dan volgt inderdaad meteen dat $a=-\frac18$ en $b=0$.
De tweede vergelijking is zinloos om een aantal redenen: (1) $0/0$ is niet gedefinieerd, dus er staat geen vergelijking; (2) als twee breuken gelijke waarden hebben dan hoeven hun tellers en noemers nog niet overeen te komen; (3) je kwam pas tot die vergelijking nadat je je probleem had opgelost.

kphart
donderdag 11 september 2014

©2001-2024 WisFaq